21 Mayıs 2009 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK HELVASI


Malzeme: 1 lt. süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 limon kabuğu rendesi 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık 1 tatlı kaşığı tarçın

Soğuk süte irmik ve şeker konur, ahşap kaşıkla karıştırılır ve ocağa alınır. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alınır (kıvamı kontrol edilir). Limon rendesi konur. Çok az su ile ıslatılan cam kabın içerisine yarısı boşaltılır üzerine tarçın ve çekilmiş fındık serpilir, üzerine kalan irmik tatlısı ilave edilir. Avuç içi ıslatılıp üzeri düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve fındık konup servis yapılır.

Ocak 2008 de yaptığım irmik helvası ile aynı tarif ancak bunda tereyağı yok, fındık var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.