20 Mayıs 2009 Çarşamba

SAKALLI POĞAÇA


Malzeme:
2 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Mantosu:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı beyaz susam
az tereyağ
100 gr. kaşar rendesi
Maya ılık sütle eritilir. Un, yağ, tuz, şeker ve yumurta akı ilave edilerek hamur yapılır. Hamurun üzeri örtülerek ılık bir yerde mayası gelene kadar bekletilir. Mayası geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlanarak şekil verilir. Yağlı kağıt konmuş fırın kabına aralıklı dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Beyaz susam ilave edilir ve 180 C derecedeki fırında pişirilir.
Fırından aldıktan sonra soğutulur. Soğuduktan sonra kenarına tereyağı sürülür ve kaşar rendesine batırılır. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.