15 Mayıs 2009 Cuma

FAVA (KURU BAKLA İLE)



Malzeme:
1 su bardağı kuru bakla 1/2 demet dereotu
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 ad. domates
1 dilim limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim limon
3 su bardağı su

Baklalar yıkanır. Bir tencereye su, kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş soğan,tuz ve şeker konur. Baklalar ilave edilir ve baklalar yumuşak bir hal alana kadar kaynatılır. Dereotu yıkanıp kıyılır. Pişen bakla püre haline getirilir. Kıyılmış dereotu ile karıştırılır. servis tabağına alınır. Üzerine limon dilimi, dereotu konur.Zeytinyağı gezdirilir. Kenarlarına domates dilimlenir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.