Malzeme:
1 ad.tavuk göğsü
1 çay bardağı kuskus
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz
8 su bardağı su veya tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber
kimyon
Tavuk göğsü haşlanıp didilir. Domates salçası sulandırılarak yağ ile birlikte ocağa konur. Suyunu çektikten sonra az kavrulur. Üzerine tavuk suyu veya et suyu ilave edilir ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra kukus, tuz, karabiber ve kimyon konur. Kuskus piştikten sonra didilmiş tavuk, haşlanmış nohut eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Üzerine kıyılmış maydanoz ile sıcak servis yapılır.
Not: Salça tuzlu ise tekrar tuz ilave edilmemelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.