26 Mayıs 2009 Salı

ZEYTİNLİ POĞAÇA


Malzeme:
4 su bardağı (590 gr)un
2 su bardağı (400 ml)ılık süt
1 çorba kaşığı (10 gr)kuru maya
1 su bardağı (200 ml)sıvıyağ
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı (5 gr)şeker
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
1 su bardağı (250 gr) siyah zeytin
Mantosu:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı çörek otu
Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve bir tarafa bırakılır. Ilık süt ile maya eritilir. Zeytin hariç diğer malzemeler konur ve yoğrularak hamur yapılır. Üzeri kapatılarak ılık bir mekanda mayalandırılır. Mayalanınca avuç içi büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Ortası açılır zeytin konup kapatılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çöker otu konur. 180 C derecedeki fırında pişirilir. Ilık ya da soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.