9 Mayıs 2009 Cumartesi

ENGİNAR KEBABI

Malzeme:

5 ad.enginar
150 gr.kuşbaşı et
1 ad.havuç
1 ad.domates
3 ad.taze soğan
1 çay bardağı kuru bakla
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1/2 limon
5 ad.kuru domates
3 ad. yeşil köy biberi
1 ad.kırmızı kapya biber
karabiber-kimyon-tuz

Derin bir tencereye su ve limon suyu konur, sıkılan limon kabuğu da içine atılır. Diğer taraftan enginarlar ayıklanır. Ortası tatlı kaşığı yardımıyla temizlenir ve yıkanıp kaynayan limonlu suya atılır. Enginarlar yumuşak bir hal alıncaya kadar (yaklaşık 10-15 dakika) haşlanır ve gevgirle alınıp fırın kabına konur. Diğer taraftan kuşbaşı et ocağa az su ile birlikte konur. Karabiber,tuz, kimyon ilave edilir. Soğan küp doğranarak yağ ile birlikte ete eklenerek birlikte kavrulur. Yeşil ve kırmızı biberler de küçük doğranarak ilave edililir. havuç kazılır ve ete rendelenir. Hepsini birlikte 1-2 dakika kavurduktan sonra enginarların ortasına kaşık yardımıyla konur. Kuru bakla yıkanır ve 2 su bardağı su ve az tuz ile birlikte haaşlanır. Püre haline gelen bakla etin üzerine konur. Kuru domatesler su içerisinde yumuşak bir hal alana kadar bekletilir. Yumuşayan domateslerden baklanın üzerine birer tane konur. 1 su bardağı sıcak su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve az tuz fırın kabına konur. Enginarların üzeri alüminyum folyo ile akapatıp 200 C derecedeki fırında pişirilir ve fırından aldıktan sonra sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.