5 Mayıs 2009 Salı

HALEP HUMUSU






















Malzeme:

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı Okyay Tahin

2 ad. limon

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı kimyon

3 diş sarımsak

tuz



Salata için:

6-7 yaprak arap saçı marul

5-6 sap dereotu

pancar turşusu

süs biberi turşusu

2 ad.yeşil soğan

1 çorba kaşığı konserve mısır

1 çorba kaşığı zeytinyağı


Haşlanmış nohut kabukları ayıklanır ve 1 çorba kaşığı kadar ayrılır. kalan nohut blenderden geçirilir. Tahin, tuz, sumak ve limon suyu ilave edilip karıştırmak suretiyle ocakta az bir süre pişirilir. Servis tabağına alınır. Yıkanmış doğranmış marul ve dereotu üzerine serpilir. Taze soğanın sadece yeşil kısımları, mısır, süs biberi turşusu, pancar turşusu konur ve üzerine zeytinyağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.