Malzeme:
2 paket ızgaralık tavuk but
4 ad.köy biberi
2 ad.kapya biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı toz kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
tuz
Tavuk parçaları iri kuşbaşı doğranır ve bol su ile yıkanır. (arzu edilirse unlu ve sirkeli suda 5 dakika bekletilir) . Tavuklar yıkandıktan sonra 1 fçay bardağı su ile birlikte tencereye konur. Suyunu çekince üzerine yağ, doğranmış kapya ve kırmızı biberler ilave edilir. Tuz, kekik ve köri konur kısık ateşte sotelenir. Sıcak servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.