24 Mayıs 2009 Pazar

KIYMALI KARNABAHAR


Malzeme:
1 ad. karnabahar
200 gr.kuzu kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 ad. kırmızı kapya biber
3 ad. domates
1 çorba kaşığı domates
karabiber-kimyon
Karnabahar çiçek çiçek ayrılır ve bol suda yıkanıp bir süzgece konur. Kıyma 1 fincan su , karabiber ve kimyon ile birlikte ocağa konur.Kıyma suyunu çekince yağ ve küp doğranmış soğan ilave edilir. Sulandırılmış salça ve rendelenmiş ya da küçük doğranmış domates ve kırmızı biber eklenir ve birlikte kavrulur. Üzerine süzgeçteki karnabaharlar ilave edilir. 1-2 kez karıştırılır ve üzerine 2 su bardağı su konup kısık ateşte karnabahrlar yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.