17 Mayıs 2009 Pazar

KARIŞIK SALATA


Malzeme:
5 yaprak kıvırcık marul
1 ad.havuç
1 ad.turp
1 tatlı kaşığı kapari
pancar turşusu
süs biberi turşusu
2 ad. kornişon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
tuz
Marullar yıkanıp salata tabağına doğranır. (marulları sirkeli suda bir süre bekletebilirsiniz) . Havuç kazınıp yıkanır ve rendelenir. Marulların üzerine konur. Pancar turşusu üzerine doğranır. Kornişon doğranır. Süs biberi turşusu ve kapari üzerine konur. Tuzlanır. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.