30 Mayıs 2009 Cumartesi

SEBZELİ KIYMALI MAKARNA


Malzeme:
1 paket boncuk makarna
100 gr.kıyma
1 ad.havuç
1 ad.kapya biber
1 ad.kuru soğan
1 ad.taze soğan
1 ad.yeşil biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz-karabiber
Haşlamak için;
2 lt. su
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Su, süt, sıvıyağ ve tuz bir tencereye konur ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra makarna ilave edilerek haşlanır. Makarna haşlandıktan sonra süzgece alını üzerine bolca soğuk su gezdirilir ve bir kenara bırakılır. Diğer taraftan kıymaya 1 fincan su,tuz ve karabiber konup suyu çekene kadar pişirilir. Kuru soğan küp doğranır 1 çorba kaşığı yağ ile birlikte kıymaya ilave edilir. Karabiber ve tuz ekilir. Taze soğan,kapya biber ve yeşil biberler küçük doğranır. Havuç ve sarımsak rendelenir. Hepsi kıymaya ilave edilerek birlikte kavrulur.
Kalan 1 çorba kaşığı yağ bir başka tencereye konur. Süzgeçteki makarna ilave edilir. Yağda çevrilen makarnanın üzerine sebzeli kıyma eklenir ve karıştırılarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.