Malzeme:
2 ad.kemer patlıcan
120 gr.kuşbaşı et
3 ad.domates
2 ad.köy biberi
1 ad.kırmızı kapya biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 baş sarımsak
tuz-karabiber-kimyon
3- 4 ad.porsiyonluk güveç
Etler yıkanır, az tuzlanır ve güveçlere dizilir. Üzerine alacalı soyulan patlıcanlar küp doğranarak etlerin üzerine dizilir ve az tuzlanır.
Sarımsaklar soyulur ve güveçlere paylaştırılarak patlıcanların üzerine serpilir. Biberler küçük doğranır ilave edilir. En son domatesler soyulur ve küp doğranarak güveçlerin üzeri tamamen kaplanır. Zeytinyağ güveçlere paylaştırılır. Alüminyum folyo ile kapatarak 200 C derecedeki fırında pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.