16 Mayıs 2009 Cumartesi

FASÜLYE DİPLESİ


Malzeme:
1/2 kg fasulye
1 su bardağı pirinç
1 ad.kuru soğan
1 diş sarımsak
1 ad. domates
1 ad.kapya biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Diğer taraftan soğan küp doğranır. Sarımsak ince doğranır, soğan ve yağ ile birlikte tencereye konur, az kavrulur. Domates soyulur küp doğranır soğana ilave edilir.Kapya biber küçük küçük doğranarak ilave edilir. Fasülyeler ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar birlikte kavrulur. Pirinç yıkanır ve ilave edilir. Üzerine 2 su bardağı su eklenir. Tuz ekilir ve suyunu çekene kadar ksık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.