Malzeme:
1 ad.tavuk göğsü
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 ad.kuru soğan
1 yumurta sarısı
3 diş sarımsak
kimyon-karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tavuk göğsü 4 su bardağı su, tuz, karabiber, kimyon ve soğan ile birlikte düdüklü tencerede haşlanır.
Haşladıktan sonra ılıtılır ve suyu çorba pişilecek olan tencereye süzülür. Tavuk didilir. Tavuk suyuna un eklenip karıştırılır. 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişirilir. Sarımsak rendelenir, yoğurt ve yumurta sarısı ile çırpılır. Azar azar akıtılarak tencerede kaynamakta olan unlu tavuk suyuna ilave edilir ve 5 dakika kadar karıştırarak kaynatılır. Ocak söndürülür. Kırmızı pul biber yağda kızdırılarak çorbanın üzerine dikkatlice dökülür. Sıcak servis yapılır.
Ocak 2008 deki tavuk çorbası tarifinden farklı bir çorba, farklı bir lezzet, deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.