3 Mayıs 2009 Pazar

KIYMALI KARNABAHAR SUFLESİ


Malzeme:
1 ad.karnabahar
200 gr.kıyma
1 kuru soğan
1 ad.kırmızı kapya biber
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
karabiber-tuz
Sosu:1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Kıyma tuz,karabiber ve az su ile pişirilir. Soğan küp doğranır, kırmızı biber küçük küçük doğranır, suyunu çeken kıymaya 1 kaşık yağ ile birlikte ilave edilir ve birlikte kavrulur. Diğer taraftan karnabahar çiçek çiçek ayrılıp yıkanır. Kaynayan suya tuz ilave edilip yıkanan karnabahar çiçekleri 7-8 dakika kadar haşlanır (hamurlaşmaması için fazla haşlanmamalıdır). Delikli kepçe ile sudan alınan karnabaharlar fırın ısısına dayanıklı cam kabın içerisine konur (dikdörtgen cam kap kullanabilirsiniz). Karnabaharların üzerine pişirilen kıyma eşit şekilde dağıtılır. Süt, yumurta ,un mikserle çırpılır. Kıymalı karnabaharın üzerine gezdirilir. Karabiber ve tuz ekilip kaşar rendesi ilavesiyle soğuk fırına sürülür (190 C derece) . Üzeri kızardıktan sonra fırından alınır.
Sarımsak rendelenip yoğurtla karıştırılır. Sıcak olarak servis tabağına alınan sufle üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda az kavrulan kırmızı pul biberle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.