Malzeme:
1/2 kg. dana kıyma
1 çorba kaşığı galeta unu
1 ince dilim bayat ekmek içi
1 ad. soğan suyu
1 tatlı kaşığı soğan rendesi
1/2 demet maydanoz
1çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Ekmek içi ıslatılır ve suyu sıkılır. Kıymaya tuz, kimyon, karabiber, galeta unu, ıslatılmış ekmek, soğan rendesi ve soğan suyu konur ve 8-10 dakika yoğrulur. Kıyılmış maydanoz ilave edilir ve birlikte yoğrulur. Avuç içi büyüklüğünde parçalar alınarak önce yuvarlanır ve daha sonra yassılaştırarak teflon tavaya konur. Köftelerin hepsine şekil verdikten sonra kısık ateşte köftelerin altı ve üstü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Köfte ile birlikte patates püresi ve ya patates kızartması sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.