11 Haziran 2009 Perşembe

TAVUKLU BEZELYE SALATASI


Malzeme:
1 ad.tavuk göğsü
1 su bardağı konserve bezelye
3-4 sap dereotu
2 ad.taze soğan
1 ad.kapya kırmızı biber
1 limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 ad. çeri domates
1 tatlı kaşığı hardal sosu
Tavuk göğsü kuşbaşı doğranarak az su ile suyunu çekene kadar haşlanır. Bezelye haşlanarak suyu süzülür. Dereotu yıkanıp kıyılır. Kapyua biber küçük doğranır. Taze soğanlar doğranır. Malzemeler derin bir kabın içerisine konup harmanlanır. Harmanladıktan sonra salata tabağına alınır. Üzerine çeri domatesler dilimlenir. Limon suyu, zeytinyağı ve hardal sosu kavanoza konur, kapağı kapatılarak iyice karıştırılır ve salatanın üzerine gezdirilir. Salata servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.