Malzeme;
250 dana kıyma
1 soğan suyu
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
İki kez makinede kıyılmış kıymanın içerisine tuz, karabiber, kimyon ve soğan suyu konur iyice yoğrulur. Yoğrulan kıyma misket büyüklüğünde avuç içi ıslatılarak yuvarlanır. Galeta unu konan tabağın içerisine köfteler konur. Tabağı sallamak suretiyle köftelerin iyice unlanması sağlanır. Tavada kızdırılan yağın içerisine köfteler konur tavayı sallayarak köfteler kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.