Malzeme:
8 ad. turunç
1 kg.şeker
1 ad.limon suyu
Turunçlar rebdelenir. Herbir turunç kabuğu 5'e bölünerek kabuklar dilimlenir. Dilimlenen Kabukların her biri sarma şeklinde sarılıp ipe dizilir. Turunçlar ipe dizildkten sonra yumuşak bir hal alana kadar haşlanır. Haşlama suyu dökülür ve üzerini kaplayacak kadar yeniden su eklenir. Her gün suyunu değiştirmek suretiyle 3 gün tatlanması için bekletilir. Tatlandıktan sonra şeker ve ancak üzerini örtecek kadar su konur kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. Reçel kıvamlanınca ocaktan alınır. Soğuduktan sonra kavanozlara konur ve buzdolabında muhafaza edilir.
Sabah kahvaltılarında, pastalarda kullanabilir, misafirlerinize tatlı olarak da ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.