2 Haziran 2009 Salı

TAVUKLU BAMYA


Malzeme:
1 ad.tavuk göğsü
1 kg.bamya
4 ad.domates
1 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 ad.kapya kırmızı biber
2 ad.köy biberi
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 diş sarımsak
1 limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber-kimyon


Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır ve yıkanır. Tuz, kimyon ve karabiber ile ocağa konur. Suyunu salıp çektikten sonra yağ ve sulandırılmış domates salçası konur. Soğan küp doğranarak ilave edilir birlikte kavrulur. Biberler küçük doğranarak ilave edilir. Uç kısmı kesilerek yıkanmış bamyalar konur ve bamyaların rengi değişene kadar arada bir karıştırarak pişirilir. Domatesler küp doğranır bamyaların üzerine konur. Haşlanmış nohut ve 2 su bardağı su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişemeye yakın sarımsak rendelenir, limon suyu ve kuru nane ileve edilerek 5-6 dakika birlikte pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.