4 Haziran 2009 Perşembe

ZAHTER YA DA KÜNCÜ


Malzeme:
1/5 kg. küncü
1 çorba kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Küncü (kabuklu susam) yıkanır ve kurutulur. Daha sonra bir tavada kavrulur. Kavurduktan sonra elektrikli değirmende fazla olmamak şartıyla çekilir. Derin bir kase içerisine konur. içine çekilmiş dağ kekiği, kırmızı pul biber, kimyon ve tuz ilave edilip harmanlanır. Kavanozda uzun süre muhafaza edebileceğiniz zahter sabah kahvaltılarında zeytinyağı ve ekmek ile birlikte yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.