28 Haziran 2009 Pazar

KEKİKLİ EKMEK


Malzeme:
500 gr.beyaz un
300 ml.su
20 ml. süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı beypazarı kekiği
Oda sıcaklığındaki suya soğuk süt ilave edilir ve ekmek makinesinin kazanına konur. Sıvıyağ, tuz ve şeker konur. Un elenerek üzerine eklenir. Maya ve kekik ilave edilir. Ekmek yapma makinesindeki istenen ekmek ile ilgili ayarlar yapılır ve 1.proğram seçilir. Ekmek pişip ılıdıktan sonra makineden alınır. Kazan ters çevrilerek ekmek çıkarılır. Dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.