21 Haziran 2009 Pazar

KÜÇÜK PİZZALAR


Malzeme

Hamur için:
4 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;
1/2 kangal sucuk
1 ad. sosis
8 ad.siyah zeytin
8 ad.yeşil zeytin
1 ad.yeşil biber
1 ad. domates
1 tatlı kaşığı kekik

Rendelenmiş kaşar
1 çorba kaşığı ketçap


Süt ılıtılarak maya eritilir. Un derin bir kabın içerisine elenir. Tuz, şeker, yumurta ve sıvıyağ konur karıştırılır. Süt azar azar akıtılarak hamur yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak mayası gelene kadar 3-3,5 saat kadar ılık bir yerde bekletilir. ( Bir bardağın
içerisine oda sıcaklığında su koyup hamurdan bir çay kaşığı içerisine atılır. Hamur suyun yüzüne çıktığında hamurunuzun mayası gelmiş olacaktır).
Hamurunuzun mayalanmasını beklerken sucuk, sosis, biber ve domates küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve küçük doğranarak sucuklara eklenir.
( Acımaması için kekik fırına sürmeden ekilmelidir.)
Hamurun mayası geldiğinde yumuşak bir hamur olduğundan kaşık yardımı ile hamur alınır ve az unlanarak avuç içerisinde yuvarlanır. El ile bastırılıp yuvarlak şekiller verilir.
Üzerine silikon fırça yardımı içe sulandırılmış ketçap sürülür. Rendelenmiş kaşarın üzerine hazırlanan karışım konur kekik serpilir ve 180 C derecedeki fırında 30-35 dakika pişirilir. Sıcak servisi daha lezzetli olmakla birlikte soğuk olarak da servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.