19 Haziran 2009 Cuma
SUCUKLU AÇIK POĞAÇALAR
Malzeme:
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı aktif kuru maya
1 kangal sucuk
Süt ılıtılarak maya eritilir. Un derin bir kabın içerisine elenir.
Ortası havuz gibi açılarak yumurta tuz,şeker ve yağ koyulur ve süt azar azar akıtılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun mayası gelene kadar üzeri kapatılarak yaklaşık 3,5-4 saat kadar ılık bir yerde bekletilir. (mayadan 1 çay kaşığı alınıp içerisinde oda sıcaklığında su buluna bardağa konur ve hamurun mayası geldiğinde sudaki hamur su yüzüne çıkacaktır)
Mayası gelen hamur kaşık yardımıyla alınıp az un ile ceviz büyüklüğünde yuvarlanır ve yassı şekiller verilir zarı çıkarılan ve dilimlenen sucuklardan 1 dilim ortasına konur. Yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir. 180 C derecede 30 dakika kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.