Malzeme:
1/2 kg.kiraz
1 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Kirazın sapları ve çekidek çıkarıcı alet ile çekirdekleri ayıklanır. Çekirdekler tülbent içerisine konur. (Kirazın sapları da kurutularak çayı yapılabilir. Kiraz sapı çayı böbrekler için faydalıdır.)
Bir tencerede su kaynatılıp şeker ilave edilir. Şeker eridikten sonra ayıklanan kiraz ve tülbentteki çekirdekler de ilave edilerek kiraz pişene kadar kaynatılır. Köpüklenirse üzerindeki köpükler bir gevgir yardımıyla alınır. Kiraz piştikten sonra çekirkeler çıkarılıp atılır. Komposto ılıdıktan sonra servis kasesine ya da porselen bir tencereye alınır ve buzdolabında soğutulur. Kaselere konup soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.