15 Haziran 2009 Pazartesi

SEBZELİ MAKARNA


Malzeme:
1 paket boncuk makarna
1 ad.havuç 1 ad. kapya kırmızı biber 100 gr.kıyma 1 ad.kuru soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak tuz-karabiber-kimyon


Haşlamak için: 3 lt. su, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ , 1 çay bardağı süt, tuz


Su, süt, tuz ve sıvıyağ bir tencereye konur. Kaynadıktan sonra makarna haşlanır. Haşladıktan sonra süzgece alınır ve bol soğuk su ile yıkanır, bir tarafa bırakılır.

Diğer taraftan kıyma az su, karabiber, tuz ve kimyon ile bir tencereye konur. Suyunu çektikten sonra 1 çorba kaşığı yağ konur. Kabak, havuç rendelenip kıymaya ilave edilir. Kapya biber küçük doğranır eklenir. Sarımsak ince doğranır ve sebzeli kıymaya ilave edilip birlikte kavrulur.

Bir başka tencereye 2 çorba kaşığı yağ kızdırılır ve makarna eklenir. İyice karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine sebzeli kıyma konupr. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.