27 Haziran 2009 Cumartesi

ANTEPFISTIKLI UN KURABİYESİ


Malzeme:
250 gr. margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta akı
1 fincan antepfıstığı
Oda sıcaklığındaki margarine şeker karıştırılır. Kabartma tozu, yumurta akı ve un ilave edilerek iyi bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamur 15-20 dakika kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve şekil verilir. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisinne yerleştirilir. Üzerine fıstıklar konur ve 175 C derecedeki fırında 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.