11 Haziran 2009 Perşembe

SOSİSLİ POĞAÇA



Malzeme:
4 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt


İç malzemesi:
100 gr. sosis


Mantosu;

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı mavi haşhaş

Süt ılıtılarak mayai süt ile eritilir. Un derin bir kabın içine elenir. Üzerine tuz ve şeker ilave edilir. Yumurta ve sıvı yağ ileve edilerek yoğrulmaya başlanır. Ilıtılmış mayalı süt azar azar akıtılarak hamur yoğrulur. Yumuşak bir hamur yapılır üzeri bir havlu ve kapak ile kapatılır. Ilık bir yerde 3-3,5 saat kadar mayalanması için bırakılır.

Sosisler yıkanır ve doğranır. Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kaşık yardımıyla alınır. z un kullanmak suretiyle yuvarlak şekil verilir. ortasına sosis konup kapatılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir ve 15 dakika fırında bekletilir. 15 dakika sonra üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür ve haşhaş konur. 180 C derecedeki fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.