9 Haziran 2009 Salı

KUSKUSLU-HAVUÇLU TARHANA ÇORBASI


Malzeme:
200 gr. kuzu eti
3 ad.havuç
1 ad.kuru soğan
1 fincan kuskus
6 su bardağı etsuyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz-karabiber-kimyon
Havuçlar kazınır. Ortadan ikiye bölünür ve uzunlamasına 4-6 parçaya kesilir. Kuzu eti 6-7 su bardağı su, kimyon, tuz, havuçlar ve soğan ile birlikte düdüklüye konur. 30 dakika pişirilir. Düdüklüdeki etsuyu süzülür. Soğan ayrılır. Etler didilir. Diğer taraftan bir tencereye yağ konur un pembeleşene kadar kavrulur. Etsuyu azar azar akıtılarak sürekli karıştırılır. Etsuyu kaynadıktan sonra kuskuslar serpilerek içine atılır. Kuskuskar piştikten sonra havuç ve didilmiş etler ilave edilir 1-2 dakika birlikte kaynatılır. Ocağı söndürdükten sonra kuru nane eklenir sıcak servis yapılır.

2 yorum:

  1. çorba enfes, leziz, süper görünüyor. lakin bizim buralarda harbi yaz sıcakları başladığı için bırakınız çorbayı sıcak yemek bile görmek istemiyoruz.bol miktarda karpuz-peynir tüketimi başladı.havalar soğumaya başladığında ilk yapacağım çorba kuskuslu-havuçlu tarhana olacak.öptüm seni bediş

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Evet pek lezzetli bir çorba. Yaptığın zaman beğenilerini almak isterim.Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.