24 Haziran 2009 Çarşamba

ÇOBAN SALATA


Malzeme:
3 ad.salatalık
3 ad.domates
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 ad.kuru soğan
1 ad.limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Domates ve salatalıklar yıkanıp soyulur. Domatesler salata tabağına küçük doğranır. Salatalıklar uzunlamasına ortadan kesilir ve domateslerin üzerine doğranır. Kaşıkla karıştırılır. Tuz ekilir. Soğan piyazlık doğranır. Kuru nane serpilir. Limondan ince bir dilim kesilir tabağın ortasına konur. Limon elde salatanın üzerine gezdirilerek sıkılır. ( limonu elde sıktığınız zaman kabuğunun rayihası salatanıza ayrı bir lezzet katacaktır) .
Zeytinyağı da üzerine gezdirilir ve servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.