29 Haziran 2009 Pazartesi

HAVUÇLU-BEZELYELİ PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 ad.havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sade su
tuz
Islamak için;
2 su bardağı sıcak su
1 tatlık kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Pirinç yıkanarak tuz ilave edilir. Üzerine sıcak su konur ve limon suyu eklenir. Su soğuyana kadar bir kenara bırakılır.
Havuç kazılır uzun uzun dilmliner ve haşlanır ve suyu süzülür.
Bezelye ayıklanır yıkanıp haşlanır ve suyu süzülür.
(Bezelye konserve kullanılacak ise yıkanır ve haşlanır)
Tencereye 1 su bardağı su konur. Su kaynayınca süzülen pirinç içerisine konur. Yağ ve tuz ilave edilip suyunu çakana kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu kapatılıp demlendirilir.
Bir kasenin içine küçük reçel kasesi ters olarak kapatılır. Pilav demlendikten sonra karıştırılır. Kasenin içerisine kaşıkla bastırarak konur. Düz bir servis tabağına ters çevrilir. Kase kaldırılır. Pilavın üzerindeki küçük kase de alınır.
Kasenin açtığı derinliğe bezelye doldurulur. Haşlanmış havuçlar daüzerine ve pilavın kenarlarına dizilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.