5 Haziran 2009 Cuma

TAZE FASÜLYELİ MAKARNA


Malzeme:
1 paket makarna
250 gr.taze fasülye
1 ad.kapya biber
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Haşlamak için:
3 lt.su
1 çay fincanı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
Su , tuz, süt ve sıvıyağ tencereye konur. Su kaynadıktan sonra makarna haşlanır. Makarna istenen kıvama gelince süzgece alınır ve üzerine soğuk su dökülerek yıkanır. Bir tarafa bırakılır.
Diğer taraftan fasülyelerin uç kısımları alınır küçük doğranır ve yıkanır. Fasülyeler yumuşak bir hal alana kadar haşlanır ve süzgece alınır. Kırmızı biber küçük doğranır ve yıkanır. Soğan küp doğranarak yağda kavrulur. Kırmızı biberler ve suyu süzülmüş fasülyeler ve tuz ilave edilip birlikte kavrulur. Haşlanan makarna ilave edilip karıştırılır ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.