17 Haziran 2009 Çarşamba

İÇ BAKLALI ENGİNAR DOLMASI


Malzeme:
10 ad.enginar
1/2 kg.bakla
2 ad.havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 ad.arpacık soğan
1 ad.limon
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
tuz

Baklalar ayıklanır ve tuzlu su ile 3-4dak.haşlanıp süzgece alınır. Ilıdıktan sonra baklanın zarı bıçak yardımıyla çıkarılır.
Diğer taraftan havuç kazınır verev dilimlenir. Soğanlar soyulur.
Yağ, un havuç ve soğan birlikte az kavrulur. Sıcak su, şeker, limon suyu ve tuz ilave edilerek 3-4 dakika kaynatılır. İç baklalar eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış enginarlar ilave edilir. Enginarlar yumuşak bir hal alana kadar pişirilir.
Soğuyana kadar tencerede bırakılır. Enginarlar servis tabağına alınır. Üzerine bakla ve havuçlar konur. Dereotu yıkanıp dallar halinde üzerine konur ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.