13 Haziran 2009 Cumartesi

SOSLU BİFTEK SARMASI



Malzeme:
10 ad.biftek
1 çay bardağı bezelye konservesi
1 ad.havuç
1 kibrit kutusu kadar kaşar
1 ad.yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
kızartma yağı

Havuçlar kazılıp parmak şeklinde doğranır ve yumuşayana kadar haşlanır. Haşladıktan sonra suyu süzülür. Bezelye de haşlanır. Kaşar parmak parmak dilimlenir. Biftekler inceltilir ve tuzlanır. Bifteklere bezelye, havuç ve kaşar koyarak sarılır. Sarılan biftekler iplikle sarılarak kızdırılan yağda az kızartılır. Kızartılan biftekler fırın tepsisine dizilir. Üzerine sulandırılmış domates salçası sıvıyağ ve tereyağı ilave edilir. Yeşil biber küçük doğranıp üzerine serpilir. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve200 C derecedeki fırında pişirilir. Fırından aldıktan sonra üzerine kürdan koyarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.