10 Haziran 2009 Çarşamba

BEZELYELİ PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bezelye
1 çrba kaşığı zeytinyağı
tuz
pirinci ıslamak için
1/2 limon suyu
tuz
sıcak su
Pirinç yıkanır. Sıcak su (kaynar olmamalı) ile ıslatılır.Tuz ve limon suyu da ilave edilerek su soğuyana kadar bir tarafta bekletilir. Bezelye haşlanır ve süzülür. Pirincin suyu soğuduktan sonra Süzgeçte süzülür. Tencereye yağ konur kızdırılır. pirinç ve ardından 1 su bardağı kaynar halde su ve tuz ilave edilir. Bezelyenin yarısı eklenir ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ocağı söndürdükten sonra üzerine kağıt havlu kapatılarak demlendirilir. Demlendikten sonra karıştırılır. Pilav bir kasenin içerisine fazla bastırmadan konur. Servis tabağına ters çevrilir ve tabağın kenarına kalan bezelyeler dizilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.