8 Haziran 2009 Pazartesi

ARAPSAÇI KIVIRCIK SALATA


Malzeme:
5-6 yaprak arapsaçı kıvırcık marul
1 ad.havuç
1 ad.salatalık
1 ad.domates
2 parça pancar turşusu
1 tatlı kaşığı kapari
1 tatlı kaşığı mısır konservesi
2-3 dal dereotu
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Kıvırcıklar yıkanır ve sirkeli suda 15 dakika bekletilir. Sudan aldıktan sonra süzgeçte süzülür. Salata tabağına doğranır ve tuzlanır. Üzerine dereotu kıyılır. Salatalık ve domates soyulur ve üzerine doğranır. Havuç doğranır ve pancar turşusu dilimlenir. Mısır ve kapari konur. Sirke ve zeytinyağı gezdirilip servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.