1 Haziran 2009 Pazartesi

AYRAN ÇORBASI


Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç 5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-kimyon-karabiber

Etsuyu kaynatılır, pirinç yıkanır ve pişene kadar etsuyu ile kaynatılır. diğer taraftan yumurta,un ve yoğurt karıştırılır. Kaynamakta olan pirinçli etsuyuna azar azar akıtılır ve sürekli karıştırılır. karabiber, tuz ve kimyon konur. Çorba 10 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Yağ bir tavada kızdırılır. Kuru nane az kavrulup çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.