18 Haziran 2009 Perşembe

KIYMALI MAKARNA


Malzeme:
1 paket ince uzun (sedanini) makarna
250 gr. kıyma
1 ad.kuru soğan
1 demet maydanoz
2 ad.yeşil biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber-tuz

Haşlamak için:
8 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
tuz

Tencereye su, süt, sıvıyağ ve süt konup kaynatılır. Kaynayan suya makarna konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Makarna süzgece alınarak üzerine soğuk su gezdirilir ve bir kenara bırakılır.
Tencereye kıyma ve 1 fincan su,tuz karabiber konur. Suyu çekilince yağ ve küp doğranan soğan ilave edilerek kavrulur. Yeşil biberler küçük doğranarak eklenir. 1-2 dakika daha kavrulur ve makarna ilave edilrerek karıştırılır. Ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.