Malzeme:
1 ad.bostan patlıcan
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad. domates
1 ad.taze soğan
1 ad.taze soğan
1 ad.köy biberi
5-6 sap maydanoz
4-5 ad.ceviz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Üzeri için;
2 diş sarımsak
100 gr.yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Bostan patlıcan ve kırmızı biber közlenir. Patlıcan közlendikten sonra soyun içine konur. Kabuğu soyulur ve limon suyu konmuş suya alınır. Biberin kabuğu soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve elde kıyılır. Patlıcan limonlu sudan alınır ve süzgeçte süzülür. Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Patlıcan ve kırmızı biber karıştırılır cevizler iri çekilir ve patlıcana ilave edilir. Yeşil biber ve domates küçük doğranır ve ileve edilir. Maydanoz kıyılır eklenir. Taze soğan doğranır ve ilave edilir.Tuz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır ve salata tabağına alınır.
Sarımsaklar soyulur ve rendelenir yoğurt ile karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt salatanın ortasına konur. Yağda kırmızı pul biber az kızdırılır ve üzerine gezdirilir. Servis yapılır.
Edirne yöresine ait bir salata çeşitidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.