Malzeme:
1/2 kg. taze yaprak 200 gr. yağlı koyun kıyması 2 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
tuz
1 ad.limon
Yapraklar haşlanır. Pirinç yıkanır, kıyma, tuz ve karabiber ilave edilir. Maydanoz yıkanıp kıyılır ve kıymalı pirinçlere ilave edilir. Tencerenin altına yağlı kağıt konur. Yapraklar sarılarak tencere çevresine dizilir. Üzerine kaplamayacak şekilde su ilave edilir. Ortasına limonun yarısı konur. Yaklaşık 35-40 dakika sonra pişmiş hale gelir. Tencerenin suyu süzülür. Üzerindeki limon atılır. Ters-yüz yaparak servis tabağına alınır.
Limonun diğer yarısı ortasına yerleştirilir ve sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.