8 Şubat 2009 Pazar

ÇITIR TAVUK (ÇIT ÇIT TAVUK)


Malzeme:
500 gr.kuşbaşı tavuk,
1 paket kremalı mantar çorbası,
1 su bardağı krema
1 çay bardağı yoğurt,
1,5 su bardağı mısır cipsi,
1 çay bardağı kaşar rendesi,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
Karabiber-kırmızı biber-kekik-muskat
Kuşbaşı tavuk kekik, tuz, karabiber ile harmanlanır ve ısıya dayanıklı cam kabın içerisine konur. Diğer taraftan krema, toz halindeki kremalı mantar çorbası, yoğurt, zeytinyağının yarısı, muskat karıştırılır ve beyaz bir salça elde edilir. Kalan yağ tavuk üzerine konur. Bir bardak cips kırıntı haline getirilir (elle yapılır) ve tavuğun üzerine serpilir. Hazırlanan beyaz salça ile tavuğun üzeri kaplanarak 200 C derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine kaşar rendesi konur. Kalan cips kırıntıları konup sıcak servis yapılır. (Mantar çorbası tuzlu olduğu için tuz kullanmanız daha uygun olur)
PÜRENCİM YEDİ VE ÇOK BEĞENDİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.