9 Şubat 2009 Pazartesi

PATLICANLI PİLAV

Malzeme:
2 su bardağı pirinç
2 ad.patlıcan
250 gr.kuşbaşı et
2 su bardağı etsuyu
tuz-karabiber
kızartma yağı
1/2 limon suyu
2 su bardağı sıcak su

Pirinç yıkanıp tuzlanır ve limon suyu ilave edilip sıcak su ile soğuyana kadar ıslatılır. Patlıcanlar alacalı soyulur. bir adedi uzunlamasına 5 ad. kesilir.Diğeri küp doğranır ve kızartılır. Patlıcanlar tencerenin tabanına yerleştirilir. Diğer taraftan kuşbaşı et 1 çay bardağı su, kimyon, tuz, karabiber ve az yağ ilave edilerek pişirilir. Etler piştiktrn sonra patlıcanların üzerine konur.Pirincin suyu süzülür etlerin üzerine konur ve et suyu ilave edilir. Suyu çekilene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu konur ve demlendirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters çevrilir sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.