11 Şubat 2009 Çarşamba

BEDİŞ "D" BÖREK

Malzeme:
500 gr. kuzu kıyma
2 ad.kuru soğan
1/2 bağ maydanoz
karabiber
tuz
2 su bardağı un
su
kızartma yağı

Soğan küp doğranır. Maydanoz yıkanıp ince kıyılır. Soğan, maydanoz, karabiber, kıyma karıştırılır. Unun ortası havuz gibi açılır. Ortasına kıyma konur su ilavesiyle yoğrulur. 30 dakika üzeri örtülerek dinlendirirlir. Daha sonra avuç büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve oklava yardımıyla açılır. Çay tabağı yardımıyla D şekli verilerek kızgın yağda önce bir tarafı daha sonra diğer tarafı kızartılır. Kağıt havlu üzerine konarak yağı alınır. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.