
Malzeme:
500 gr.un
150 gr.margarin (ya da tereyağ)
1 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı mahlep
1 su bardağı su
İçi:
1 ad.portakal
1/2 çay kaşığı tarçın
1 küçük parça damla sakızı
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı meyve reçeli
Üzeri:
beyaz susam
Margarin eritilip soğutulur. (tereyağ ile yapılacaksa tereyağ eritilir bir gün buzdolabında bekletirilir. Ertesi gün tereyağının suyu süzülür 1 yemek kaşığı margarin ilave edilir). Diğer taraftan portakalın kabuğu dahil tamamı rendelenir ve 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı şeker ve damla sakızı ilave edile
rek pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine meyve reçeli,tarçın ve ceviz içi konup karıştırılır. Şeker 1 bardak suda eritilir. Yağ ve un karıştırılır. Erimiş şekerli su ve mahlep ilave edilip hamur yapılır. Susam çok az ıslatılır. Yapılan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar alınır ve köfte açar gibi açılır. İçerisine portakal karışımı konur ve kapatılır. Susama batırılır ve ahşap mamul kalıplarında şekil verilir. 150 C derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
ELİF AFİYETLE YEEER (KAHKEYİ ELİFLE BİRLİKTE YAPTIK)
500 gr.un
150 gr.margarin (ya da tereyağ)
1 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı mahlep
1 su bardağı su
İçi:
1 ad.portakal
1/2 çay kaşığı tarçın
1 küçük parça damla sakızı
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı meyve reçeli
Üzeri:
beyaz susam
Margarin eritilip soğutulur. (tereyağ ile yapılacaksa tereyağ eritilir bir gün buzdolabında bekletirilir. Ertesi gün tereyağının suyu süzülür 1 yemek kaşığı margarin ilave edilir). Diğer taraftan portakalın kabuğu dahil tamamı rendelenir ve 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı şeker ve damla sakızı ilave edile

ELİF AFİYETLE YEEER (KAHKEYİ ELİFLE BİRLİKTE YAPTIK)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.