18 Şubat 2009 Çarşamba

SEBZELİ PİLAV ( 1 )

Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 ad. domates
1 küçük soğan
2 ad.yeşil biber
4-5 ad.yeşil fasülye
3-4 sap dereotu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

ıslamak için;
2 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu
tuz

Pirinç yıkanır, tuz ve limon suyu ilave edilerek sıcak halde su ile soğuyana kadar ıslatılır. Diğer taraftan fasülyeler ayıklanıp yıkanır. Uzunlamasına ikiye bölünür ve 2 cm.kesilip haşlanır. Domates yıkanıp küp doğranır 4/1'i ayrılır. Yağ sulandırılmış salça ve küp doğranmış soğan ile birlikte tencereye konur ve suyunu çekip kavrulur. Üzerine haşlanmış fasülye ve yıkanmış küçük doğranmış yeşil biberler ilave edilir. Birlikte çevrilir. Etsuyu ilave edilerek birlikte 1-2 taşım kaynatılır. Üzerine süzgeçte süzülen pirinç ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu konup demlendirilir. Tabağa aldıktan sonra üzerine dereotu ve ayrılan dmates parçaları koyduktan sonra sıcak servis yapılır .

AFİYET OLSUUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.