12 Şubat 2009 Perşembe

YER ELMASI

Malzeme:
1 kg.yer elması
3 ad.havuç
1 ad.soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
1/2 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
4 su bardağı su
1 limon suyu


Yer elmaları soyulup ceviz büyüklüğünde doğranır ve yıkanır. Havuçlar kazılır, doğranır ve yıkanır. Soğan küp doğranır. Pirinç yıkanıp pişirilir. Diğer taraftan yağ tencereye konur. Havuç ve soğanlar kavrulur. (Soğanlar sararmamalıdır).Yer elmaları ve 1 fincan su ilave edilir. Su azalınca tuz, şeker, kimyon ve karabiber ilave edilir. Kalan su sıcak halde üzerine dökülüp kaynatılır. Arada bir karıştırılır ve elmaları yumuşak bir hal alınca pişmiş pirinç ve limon suyu ilave edilir. 4-5 dakika birlikte kaynatılıp ocaktan alınıp demlenmeye bırakılır. Daha sonra servis tabağına alınır soğuduktan sonra yıkanmış kıyılmış dereotu ile süslenerek soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.