
1 kg.yer elması
3 ad.havuç
1 ad.soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
1/2 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
4 su bardağı su
1 limon suyu
Yer elmaları soyulup ceviz büyüklüğünde doğranır ve yıkanır. Havuçlar kazılır, doğranır ve yıkanır. Soğan küp doğranır. Pirinç yıkanıp pişirilir. Diğer taraftan yağ tencereye konur. Havuç ve soğanlar kavrulur. (Soğanlar sararmamalıdır).Yer elmaları ve 1 fincan su ilave edilir. Su azalınca

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.