9 Şubat 2009 Pazartesi

FERKİ


Malzeme:
1 kg.yemeklik kabak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 ad.kuru soğan
2 ad.domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 ad.yeşil biber
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz-kimyon-karabiber
Kabaklar kazılır. Küp doğranır ve tuzlanır. 30 dakika tuzda bekletilir ve bol su ile yıkanıp süzgece alınır. Yağ, sulandırılmış salça ve küp doğranmış soğan birlikte kavrulur. Kabaklar üzerine ilave edilir. Kabaklar renk değiştirince doğranmış yeşil biber, 2 su bardağı su,kimyon, karabiber ve şeker konur pişene kadar kaynatılır. Altını söndürdükten sonra üzerine kırmızı pul biber serpilir sıcak servis yapılır.

1 yorum:

  1. ohohhh maşşallahh im-ferki :) enfes görünüyoo. ellerine sağlık. çook severim görünce acıktım valla(yemekten az önce gelmiştim)
    annem duymasın senin yaptığın daha güzel görünüyo eminim tadı da öyledir. bi de yanına soğanı yumrukla kıracan afiyetlen yiyecez ;))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.