8 Şubat 2009 Pazar

SU BÖREĞİ (YUFKA İLE)


Malzeme:
6 ad.yufka
300 gr.beyaz peynir
1/2 bağ maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu


Peynir rendelenir. Yıkanmış kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.Sıvıyağ,süt ve yumurta karıştırılır.Bir ad.yufka fırın tepsisine yayılır.Kenarları tepsinden taşırılır. Üzerine fırça ile sıvı harç sürülür. 2. yufkanın kenar fazlalıkları kesilir. Fazlalıklar sıvıharç ile ıslatılır.tepsiye yayılır. Yufka üzerine serilir. Sıvı harç sürülür. 3.yufka da aynı şekilde yapılır ve peynirin tamamı yufka üzerine yerleştirilir. Kalan 3 yufka önceki yufkalar gibi aynı şekilde ıslatılarak üzerine yayılır. En alttaki yufkanın kenar fazlalıkları üste doğru kapatılır. Kalan sıvı karışımın tamamı üzerine gezdirilir.Buzdolabında bir gün bekletilerek 175 C dercedeki fırında altı üstü pişirilir ve servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.