9 Şubat 2009 Pazartesi

ELİF & BERKE YAŞ PASTA


Malzeme:
Pandispanya için:
5 yumurta
2 fincan un
1 fincan nişasta
2 fincan şeker
1 limon rendesi
1/4 limon suyu
çok az şeker boyası
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı su
Kreması:
2 paket çilekli krem şanti
1 lt.süt
Süslemek için:
Renkli pasta şekerleri
pasta süsleri
Afrikalı kız ve çilekli pasta pandispanyası yapılır. İçerisine az şeker boyası konur. 1 saat kısık ateşte pişirilir. Krem şanti hazırlanır ve buzdolabında bekletilir. Pandispanya soğuduktan sonra 2'er cm.enine kesilerek 3 ad.yuvarlak pandispanya elde edilir. Pudra şekeri ve su karıştırılır. Pandispanyanın bir parçası tabağa konur ve şekerli su ile ıslatılır. Üzeri rem şanti ile kaplanır. 2.parça konur üzeri fırça ile ıslatılır. Tekrar krem şanti döşenir. 3. parça konur ıslatılır. Üzeri ve yanları krem şanti ile kaplanır. Pasta şekerleri yayılır.Tavus kuşu,şemsiye ve palmiyelerle süslenir. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
SÖMESTR TATİLİNDE ELİF VE BERKE BİRLİKTE YAPTILAR VE AFİYETLE YEDİLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.