
1 parça haşlanmış tavuk
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 ad.kırmızı taze biber
2 ad.yeşil biber
1/2 demet dereootu
1/2 demet maydanoz
3 ad.yeşil soğan
5 ad.kornişon
2 yemek kaşığı Okyay tahin
1 ad.limon suyu
tuz-karabiber
1 yemek kaşığı mısır
Haşlanmış tavuk soğuduktan sonra tantuni doğranır (kuşbaşından daha küçük) Mercimek haşlanır. Yeşil ve kırmızı biberler ince doğranır. Yeşil soğan doğranır. Tahin az su ile sulandırılır. Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
Tavuk ve mercimek harmanlanır. Şeker, tuz,karabiber,doğranmış yeşil ve kırmızı biber, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilip karıştırılır. Kornişon küçük doğranır ve ilave edilir. Mısır eklenir. (Üzerini süslemek için mısır,maydanoz dereot
u ve kornişondan bir miktar ayrılır)

Tahin hariç tüm malzeme karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır üzerine limonlu tahin gezdirilir. Dereotu, kornişon,maydanoz ve mısır ile süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.